Tilbake til bloggen
23.4.2020

Familien Michelsen #holderhjuleneigang - i håp om å overleve koronakrisen!

Skrevet av:
Heiki Strengelsrud

Det er mange historier om dugnadsånd under koronakrisen her til lands, og historien om familien Michelsen er intet mindre enn nummer fem i rekken av våre #holderhjuleneigang-bidrag!

Denne teksten er basert på et intervju med Bente Michelsen 🙌

For tre år siden satset familien Michelsen alt de eide for å etablere geitedrift med økologisk melkeproduksjon, økologisk matproduksjon og kjeoppdrett i Lakselvdalen i Balsfjord.

De to entreprenørene, Bente og Uwe Michelsen fikk på kort tid fart på gården som sikrer tilgang på over 400 mål dyrka mark og mange tusen mål beite. Deres sønn, Christian, tok seg av oppdrett av geitene og unge mennesker og familier fra hele verden kom til gården for å lære om gårdsdrift og melking av geitene.

Oden og Bente

Krise #1

Familien hadde akkurat begynt å få følelsen av at de hadde fått det til da melkegeitene fikk påvist byllesyke og familien mistet både dyrene og inntekten på kort tid. Etter en tung oppstart hadde de likevel viljen og motet til å fortsette – her hadde de en plan for å få i gang kårboligen på gården som en alternativ inntektskilde. Denne skulle fungere som turistutleie med mulighet til å lære om gårdsdrift og oppleve norsk natur ved fjell og fjord. Alt dette jobbet familien med - samtidig med sanering av gården for å bli kvitt smitten til dyrene.

Koronakrisen

Innen de rakk å komme lengre, slo koronakrisen til og sparket bein under familien for andre gang på kort tid. Siden de også jobbet hardt for å få i gang driften av gården og så turistutleien, har de ikke tatt ut lønn og kvalifiserer ikke for krisepakkene staten tilbyr. Nå må familien  brette opp ermene igjen, for å overleve nok en smell.

De risikerer mer enn konkurs; De kan også å miste gården, livsverket og hjemmet sitt.

Planen er at sønnen Christian skal ta over gården etter foreldrene.

Får krisehjelp på bidra.no

Prosjektet med krisehjelp for gården ble opprettet på bidra.no og her samler de inn midler som kan dekke lån og kreditter til de får gårdsdriften på bena igjen!

Høyfjelletkje

Tjenester og gjentjenester

Til alle bidragsytere tilbyr de tjenester og løsninger, som agronomtjenester, snekkertjenester, helgeopphold for turister og økologiske produkter fra gården som jordbær, kaker og syltetøy! Det er viktig for Bente, Uwe og Christian å gi noe tilbake selv om de står i en krisesituasjon. Etter utrolig mange bidrag og donasjoner har de endelig nådd det første målet som skal til for å komme i produksjon igjen! Her dekkes en del av de månedlige utgiftene og leie, samt en del av utgiftene til produksjonen som frø og såvarer!

#holderhjuleneigang

Videre trenger de fremdeles hjelp med å nå neste mål - å finne nok midler til å sanere uteområdene og kjøpe nye geiter allerede til sommeren!

Familien Michelsen #holderhjuleneigang - i håp om å overleve koronakrisen!

Les hele historien og gi ditt bidrag her

Kassekreditt tilpasset småbedrifter

Bruk tiden på det du tjener penger på

Søk her